Neohodnoceno

Keňa - KOMOTHAI - 333 g

Letos se zpožděním nabízíme první kávu vypěstovanou v Keni. Jsme rádi, že i přes logistické potíže spojené s kovidovou situací ve světě a v tomto regionu se nakonec obchod s kávou nezastavil. Keňa je pro nás tradičně velmi žádanou pěstitelskou zemí. Tato konkrétní káva byla vypěstována na několika malých místních hospodářstvích, která spolupracují v rámci společné skupiny nazvané Ngewa-Komothai Farmers. Je tu sdruženo 30 drobných farmářů, kteří tu svou úrodu zpracují a suší ve stanici Kahawa Bora Millers.

Skladem (5 ks)
Kód: 411
Značka: BEANSMITH'S
380 Kč 330,43 Kč bez DPH
Kategorie: Zrnková káva

Zpracovatelská stanice patří našemu partneru, firmě Sucafina, která takto umožňuje i těm nejmenším pěstitelům sdružovat své malé úrody a kvalitně je zpracovat a lépe prodat. Neztrácí se tak "dohledatelnost" k pěstiteli, která je nutná pro výběrovou kvalitu kávy. 

Producenti této kávy postupují při zpracování tradičními metodami. Káva byla tedy zpracována promytou metodou, kdy po sklizni prošla tzv. flotací ve vodě, která oddělí nezralá zrna. Poté dochází k první vizuální kontrole a třídění třešní. Zde je sklizeň zbavena prvních viditelných vad a defektů. K8va je následně loupána a fermentována ve vodě cca 24 hodin. Oloupaná kávová zrna, tzv. parchment, jsou pak promývána a sušena na vyzdvižených sušících stolech. Sušení tu trvá dle počasí asi 14 dnů. Společnost Sucafina tu je velkou pomocí malým producentům, zejména v oblasti technické a zpracovatelského knowhow. 

Parametry

Velikost balení 333 g
Odrůda SL28 / SL34 / Ruiru 11
Farma / washing station místní farmáři Komothai
Nadmořská výška 1600 - 2000 m
Oblast Kiambu
Metoda zpracování Promytá
Cuppingové score 87
Doporučená příprava Filtr, alternativní přípravy
Chuťový profil citrusy, černý rybíz, karamel
Acidita: Vyšší acidita