Rwanda - GITEGA HILLS - 333 g

Tato zpracovatelská stanice leží v distriktu Nyamagabe v jižní provincii, velmi blízko Nyungwe Forest. Majitel, místní rodák Bernard Uwitije obchodoval až do roku 2015 pouze s naturálně zpracovanou kávou. V té době objevil potenciál káv promytých a investoval do výstavby a vybavení promývací stanice, která od té doby slouží i okolním farmářům.

Skladem
Kód: 375
Značka: BEANSMITH'S
380 Kč 330,43 Kč bez DPH
Kategorie: Zrnková káva

Tato zpracovatelská stanice leží v distriktu Nyamagabe v jižní provincii, velmi blízko Nyungwe Forest. Majitel, místní rodák Bernard Uwitije obchodoval až do roku 2015 pouze s naturálně zpracovanou kávou. V té době objevil potenciál káv promytých a investoval do výstavby a vybavení promývací stanice, která od té doby slouží i okolním farmářům.

Průměrná nadmořská výška okolních farem je 1650 m, což spolu s výbornou vulkanickou půdou dělá vynikající podmínky pro excelentní výběrové kávy. V současné době zpracuje tato stanice přes 150 tun kávových třešní za rok. 

Proces zpracování této kávy je velmi pečlivý a proběhl tradiční suchou cestou. Třídění nezralých zrn metodou "floating", manuální zbavení defektních třešní, sušení na afrických postelích v tenkých vrstvách cca 30 dnů s obracením každou hodinu.

Parametry

Velikost balení 333 g
Odrůda Red Bourbon
Farma / washing station GITEGA HILLS
Nadmořská výška 1600 m
Oblast NYAMAGABE DISTRICT, CYANIKA SECTOR
Metoda zpracování Natural
Cuppingové score 86
Doporučená příprava Espresso
Chuťový profil jahody, smetana, pomeranče
Acidita: Střední acidita